Naujojo „Nissan LEAF“ Europinė premjera: keliama masinės gamybos elektrinių transporto priemonių kokybės kartelė

  • „Nissan" pažangiojo mobilumo ikona pasirodo su padidinta galia, didesne baterija, saugumo ir
    ryšio  technologijomis. Tai pažangiausia ir prieinamiausia 100 % elektrinė transporto priemonė pasaulyje
  • Speciali versija „Nissan LEAF 2.ZERO", kurią galima užsisakyti jau nuo šiandien

   

2.10.2017 – šiandien „Nissan" pirmą kartą pristatė naująjį „Nissan LEAF" skirtą Europos rinka. Tai naujas, geriausiai pasaulyje parduodamos, aplinkos neteršiančios elektrinės transporto priemonės raidos etapas. Naujasis modelis įkūnija „Nissan" išmanaus mobilumo (Nissan Intelligent Mobility) viziją. Naujasis modelis gali įveikti didesnį atstumą, turi dinamišką dizainą, pažangias vairuotojo pagalbines ir ryšio technologijas.

 

Per „Nissan LEAF" oficialų pristatymą „Nissan Futures 3.0" renginyje, Philippe’as Saillardas, „Nissan Europe" pardavimo ir rinkodaros vyresnysis viceprezidentas, sakė: „Visiškai naujas „Nissan LEAF" yra pažangiausia ir prieinamiausia 100 % elektrinė transporto priemonė pasaulyje. Tai „Nissan" išmanaus mobilumo – mūsų ateities vizijos – ikona. Vairuojant šis automobilis suteikia daugiau malonumo, jaudulio ir labiau susietas nei bet kuri kita populiari elektrinė transporto priemonė istorijoje. Jis tiesiog nuostabus."

 

„Nissan" pažangioji galia (Nissan Intelligent Power): el. galios perdavimo sistema, užtikrinantididesnį įveikiamą nuotolį ir didesnį malonumą vairuojant

 

Naujuoju „Nissan LEAF" galima įveikti didesnį atstumą - 378 km (NEDC) viena įkrova. Vairuotojai galės mėgautis ilgesnėmis kelionėmis, sujungtomis Europos „CHAdeMO" spartaus įkrovimo tinklu. O naujoji el. galios perdavimo sistema sukuria 110 kW galią ir 320 Nm sukimo momentą, pagerindama greitėjimą ir vairavimo malonumą.

 

Išmanusis vairavimas su „Nissan Intelligent Driving": technologija, užtikrinanti vairavimo malonumą, didinanti saugumą ir mažinanti įtampą

 

Išmanesnės technologijos

 

Naujasis „Nissan LEAF" pilnas genialių technologijų, įskaitant „ProPILOT" pažangiąją vairuotojo pagalbinę sistemą saugesniam ir patogesniam vairavimui, kuri valdo vairą, stabdžius ir akseleratorių. Šią sistemą aktyvavus, ji padeda vairuotojui važiuojant eismo juosta, važiuojant nedideliu greičiu spūstyse arba greitkeliais įveikiant didelius nuotolius. Eismo spūstyse sistema valdo naująjį „LEAF" priversdama jį autonomiškai lėtėti arba sustoti, kai eismas nustoja judėti. Eismui vėl pajudėjus, ji vėl pajudės ir seks priešais esantį automobilį. „ProPILOT Park" sistema, vienu mygtuko paspaudimu, parkuos automobilį už jus.

 

Daugiau kontrolės, mažiau streso

 

Naujojo „Nissan LEAF" revoliucinė „e-Pedal" technologija visiškai pakeičia vairavimą, leisdama pajudėti, greitėti, lėtėti ir sustoti tiesiog padidinant arba sumažinant akceleratoriaus spaudimą. Kai akceleratorius visiškai atleidžiamas, hidrauliniai ir trinties stabdžiai įjungiami automatiškai ir visiškai sustabdo automobilį bei regeneruoja stabdymo energiją akumuliatoriui įkrauti. Automobilis išlaiko savo padėtį net stačiose įkalnėse ir nuokalnėse, kol akceleratorius vėl paspaudžiamas, taip sumažinamas stresas vairuojant.

 

„Nissan" išmanioji integracija (Nissan Intelligent Integration): akumuliatoriaus energijos sąsaja su socialine infrastruktūra

 

Naujasis „Nissan LEAF" nėra tiesiog elektrinė transporto priemonė

 

Naujasis „Nissan LEAF" yra gerokai daugiau, nei tiesiog 100 % elektrinė transporto priemonė. Tai mobilus energijos įrenginys su unikaliu dvikrypčiu įkrovimu. Tai reiškia, kad jis gali tiekti energiją atgal pasauliui, prijungiant prie namų ir biurų. Jis net gali grąžinti perteklinę įkrovą, kad papildytų ir stabilizuotų vietinį elektros tinklą panaudojant „Nissan" inovatyvią „Vehicle to Grid" technologiją.

 

Stilinga išorė

 

Akį traukia ne tik naujojo „Nissan LEAF" pažangiosios technologijos. Aptakios išorės, aštrios ir dinamiškos išvaizdos elektromobilis pasižymi puikiomis aerodinaminėmis savybėmis. Nesunkiai naujajame modelyje atpažinsite „Nissan" dizaino bruožus: bumerango formos žibintus, V formos priekines groteles, ryškios mėlynos spalvos groteles ir mėlyną galinio buferio apdailą.

 

... ir vidus

 

Naujojo „Nissan LEAF" vidus visiškai perdarytas, dėmesį skiriant vairuotojui ir suderinant sumanų erdvės išnaudojimą su optimaliu funkcionalumu. „Sparno" formos priekinė panelė, ryškiais mėlynais dygsniais apsiūtos sėdynės, prietaisų skydelis ir naujos formos vairas sukuria atpalaiduojančią atmosferą bei atrodo kokybiškai. O naujas 7 col. spalvotas borto kompiuterio ekranas pabrėžia esmines funkcijas, įskaitant „Safety Shield" technologiją, galios matuoklį, garso ir navigacijos sistemų informaciją. Taip pat, buvo integruota „Apple CarPlay", siekiant pagerinti ryšio patirtį* (Baltijos šalyse „Apple" šios paslaugos netiekia).

 

Premjerai sukurta speciali modelio versija

 

Švenčiant visiškai naujo, 2 kartos „Nissan LEAF" pristatymą Europos rinkai, nuo šiandien galima užsakyti unikalią versiją: ribotos laidos naująjį „LEAF 2.ZERO". Ši versija yra pirmasis modelis Europoje, visiškai aprūpintas „Nissan" technologija „ProPILOT". 38 900 EUR su PVM kainuojantys modeliai bus pristatomi pirkėjams jau nuo 2018 m. pradžios.

 

2017 Nissan LEAF specifications

 

Išorė

 

Ilgis (mm)

4,480

Plotis (mm)

1,790

Aukštis (mm)

1,540

Ratų bazė (mm)

2,700

Vėžės plotis priekinė/galinė (mm)

1,530-1,540/1,545-1,555

Minimali prošvaisa (mm)

150

Vėjo pasipriešinimo koeficientas (Cd)

0.28

Padargos ir ratlankiai

205/55R16 arba 215/50R17

Bagažinės tūris (VDA)

435 L

 

Svoris

(kg)

Parengto automobilio svoris

1,490-1,520

Sėdimos vietos

5

Pilnai sukomplektuoto automobilio svoris

1,765-1,795

 

Baterija

 

Tipas

Ličio jonų

Talpa

40 kWh

 

Elektrinis variklis

 

Pavadinimas

EM57

Maksimali galia

110 kW (150   AG)/3283~9795 aps./min.

Maksimalus sukimo momentas

320 Nm (32.6 kgf・m)/0~3283   aps./min.

 

Performance

 

Kruizinis nuotolis

378 km pagal NEDC

Krovimo laikas (normalus įkrovimas)

16 val. (3 kW) 
  8 val. (6 kW)

6 val. (7 kW)

Nuo pranešimo apie žemą baterijos lygį iki 80% (greita   įkrova)

40 min (50 kW)